EKOTEX Graphenstone circulaire en ecologische verf

solution

Per jaar wordt er in Nederland meer dan 3.500.000 kg gewone verf verbrand en dit is erg schadelijk voor mens en milieu. Nergens voor nodig! EKOTEX Graphenstone circulaire verf- en behangsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en C2C Gold gecertificeerd.

EKOTEX heeft als bedrijf de maatschappelijke doelstelling om alleen toekomstgerichte duurzame producten te ontwikkelen: Sustainable Development. We're committed to Green Design principles.

Verfsystemen

EKOTEX Graphenstone ecologische verfsystemen (opbouw met verfproducten) zijn C2C Gold gecertificeerd. De kalkverf is circulair en bevat grafeen. Grafeen is vele malen sterker dan staal, zeer flexibel, geleidt beter dan koper en is meer thermisch geleidend dan welk ander materiaal ook.

De C2C-verfsystemen zijn er voor binnen en buitenverf en van hoge kwaliteit met uitzonderlijke sterke eigenschappen. Negatieve CO2-footprint,  luchtzuiverend, zonder schadelijke stoffen, geen VOS, geen zware metalen. Kortom de meest ecologische muurverf ter wereld, die daadwerkelijk een bijdrage levert aan een meer gezonde wereld en aan een circulaire economie.

CO2-reductie

Aangezien drie emmers verf net zoveel CO2 opnemen als een volwassen boom , wordt jouw kantoor als het ware een tuin. De verf is 100% recyclebaar en er hoeft geen verf verbrand te worden. Deze verf is onze oplossing om een bijdrage te leveren aan de CO2-reductie en klimaatverandering.

Samenwerking

Samen met Delta Development is in Hoofddorp het eerste grootschalige duurzame bedrijvenpark,  onder cradle-to-cradle (C2C) en Breeam certificaat gerealiseerd. Ontwikkelcombinatie Park 20/20 laat hier een bedrijvenpark aanleggen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materialen vanuit een gedachte dat deze zo min mogelijk vervuiling opleveren, de natuur niet verarmen en vervangbaar zijn. De materialen moeten een lange gebruiksduur hebben en daarna kunnen worden gerecycled voor hergebruik.

C2C Bouwgroep

Onze doelstelling: "Samen bouwen aan een circulaire economie en door samenwerking met 18 andere C2C Bouwgroep leden het C2C gedachtegoed verspreiden en stimuleren binnen de Nederlandse bouw."

Gezien de roep van onder andere de overheid om duurzaam in te kopen, wil de overheid concrete stappen zetten naar een duurzame samenleving en geeft zelf het goede voorbeeld. Hierdoor krijgt de markt voor duurzame producten een stevige impuls. De overheden hebben voor zichzelf doelen gesteld ten aanzien van duurzaam inkopen. Waaronder zoveel mogelijk C2C gebouwen te ontwikkelen.

EKOTEX Graphenstone verfsystemen
LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Victor Franke on 06-12-17 ekotexwandafwerking.nl

Do you want to comment on this solution?

Latest comments

14 Dec 2017
Comment from Victor

Beste Geert,
De waarde staat in de EPD en die is opgemaakt conform de EN 15804. De EPD is opgemaakt door een erkend instituut

13 Dec 2017
Comment from Geert

Beste Viktor, welke meet methode is toegepast om de CO2 opname te bepalen?
Geert