Woningcorporatie Talis zoekt circulaire oplossing voor gebruikt woningmateriaal

question

Als woningbouwcorporatie heeft Talis een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen, daarom denken we ook na over onze impact op het milieu en het gebruik van grondstoffen. Voor ons renovatieproject zoeken we partners voor een circulaire toepassing van gebruikte woningdelen.

Over Talis

Als woningbouwcorporatie bouwen, verhuren en beheren wij zo’n 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties zoals zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten én natuurlijk de bewoners zelf. Altijd in een gezonde balans tussen sociaal belang en verantwoord ondernemerschap. Onze focus ligt op het creëren van duurzame en vitale leefgemeenschappen.

Circulair verbouwen van huurwoningen

Wij willen meer leren over circulair verbouwen. Dit willen we concreet op een project met 125 huurwoningen gaan onderzoeken. Wellicht zijn meerdere onderdelen van de huizen circulair te verwerken. Hier hebben wij momenteel niet de juiste kennis voor. We zijn met onze ketenpartners scenario’s aan het maken hoe en wat we gaan renoveren. Het gaat over de installaties, gevel, waarschijnlijk het dak en een groot deel van de badkamers en keukens.

Wat zoeken wij?

Wij zijn niet op zoek naar aannemers of architecten. Wij zoeken experts die ons inspireren, om ons op weg te helpen, met ons samen willen werken, of ondernemers die iets met onze materialen kunnen. Heb je vragen en opmerkingen? Neem contact op met Sietse Jager via sietse.jager@talis.nl of 06-43105815. Heb jij een oplossing? Match deze dan of laat een reactie achter onder deze uitdaging.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland/De Groene Zaak en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk honderd bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair businessmodel. Op Futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire oplossingen.

Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Futureproof Community on 28-02-18 talis.nl

Do you want to comment on this challenge?

Latest comments

07 Jul
Comment from Ömer

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Met ruim 30 jaar historie en twee vestigingen bedienen wij de wereldwijde vraag naar metaal voor verschillende typen industrieën. Dankzij onze ervaring, ons brede gamma aan recyclingsmogelijkheden en onze commitment inzake de criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur behoort Riwald Recycling tussen de meest geavanceerde, gerespecteerde en vertrouwde recyclingsbedrijven van Nederland en de rest van de wereld.

Riwald Recycling recyclet jaarlijks vele honderdduizendden tonnages afvalmaterialen – variërend van elektrische huishoudelijke apparatuur, industriële hoogwaardige reststromen tot treinstellen en vliegtuigen. Deze materialen worden vervolgens gerecycled tot meer dan 150 soorten duurzame grondstoffen. Gelet op haar positie, expertise en scheidingstechnologiën speelt Riwald Recycling een actieve rol bij het vinden van oplossingen voor wereldwijde milieuvraagstukken. Wij verbinden onze duurzaamheidstrategiën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreren innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.

www.riwald.nl

12 Mar 2018
Comment from Bas

Beste Sietse, het bedrijf New Horizon Urban Mining doet dit al bij o.a. Woonbron in Dordrecht. Het wiel heeft dus niet uitgevonden te worden, gewoon even contact met hen opnemen. New Horizon Urban Mining is partner van MVO_NL. zie: www.newhorizon.nl en http://urbanminingcollective.nl
succes!

02 Mar 2018
Comment from Richard

Zit er zuivere kurkisolatie in de projecten?