Arion - Op zoek naar circulaire disposables. Help jij ons?

question

Wassen zonder water wordt steeds meer toegepast in de zorg als bewezen effectiever en duurzamer alternatief voor de lichaamswassing op bed met water en zeep. Maar circulair is het concept (nog) niet. En daar zijn wij nu naar op zoek. Wij vragen de community van Nederland Circulair! om met ons mee te denken.

Wassen zonder water

Wassen zonder water is bewezen een volwaardig alternatief te zijn voor de de lichaamswassing op bed met water en zeep voor alle betrokkenen. Ook met betrekking tot het milieu blijkt het concept minder belastend te zijn. Samen met de keten, wil Arion de mogelijkheden onderzoeken om dit (disposable) concept circulair en daarom nog duurzamer te maken.

De uitdaging

Hoe kunnen we in onze productontwikkeling inhaken op de circulaire economie (vooral met betrekking tot de ontwikkeling van onze disposable medische hulpmiddelen: wegwerpbare doekjes/washandjes waarmee bedlegerige patiënten op bed worden gewassen) en hoe kunnen we ervoor zorgen dat de ketenpartners zich betrokken voelen bij dit project?

Heb jij hét antwoord of gewoon goede ideeën? Neem dan contact met ons op!

Over Arion

Als een van de vooraanstaande bedrijven in de internationale healthcare sector, houdt Arion altijd de steeds ouder wordende klant in gedachten. Door het leven makkelijker en betaalbaarder te maken met de The Slide Solution en Swash producten, tovert Arion een lach op het gezicht van alle gebruikers! Lees meer over Arion en onze missie, visie en filosofie.

 

 

Proposed solutions (1)

solution

Loop.alife - Een tweede leven voor afgedankt textiel

Facebook Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Fabian Groven on 24-08-17 arion-group.com/nl

Do you want to comment on this challenge?

Latest comments

10 Jan 2019
Comment from Koen

Zamel disposables in bij afnemers. Wanneer er voldoende ingezameld wordt kan er een afzetmarkt gecreëerd worden voor de reststoffen.

Wassen zonder water wordt steeds meer toegepast in de zorg als bewezen effectiever en duurzamer alternatief voor de lichaamswassing op bed met water en zeep. Maar circulair is het concept (nog) niet.

Initiator

Participants

Relevant Global Goals for Sustainable Development

Contribute to a Futureproof business life by: 6 Clean water and sanitation 12 Responsible consumption and production